Day 5, Tuesday June 6th, Sub 3daagse

Jullie natte jongensdroom komt uit. Iedereen had vroeger een Faberge ei op zijn kamer staan, een Matroesjka pop in bed liggen en een poster van de Hermitage boven zijn bed hangen. Vandaag is het dan eindelijk zo ver en mag je 4 uur rondlopen in de Hermitage. Voor velen van jullie voelt dit als Sjakie in de chocolade fabriek. Kijk je ogen uit, maar blijf met je tengels van die spulletjes af.

Na cultuur, cultuur en nog eens cultuur hebben we 's middags een vrij programma. zodat iedereen de indrukken van deze stad goed in zich op kan nemen. Wil je volop genieten van deze eigen invulling, lees je dan goed in. Je kan een lonely planet of andere reisgids kopen. In dit type boeken staan vaak goede tips, wat andere travellers boeiend vonden om te zien. Zonder dit soort boeken hadden wij nooit the puppit theater in Hanoi bezocht. Praat daarom niet zonder respect over dit medium. Pak vooral ‘of the beaten track’ sectie, want dan reis je als een ware ontdekkingsreiziger door nog nooit eerder betreden paden van St. Petersburg.

Democratie is mooi. Kies zelf wat het beste bij jouw levenstijl past. Het ideale moment voor:

- nog een rondje Hermitage

- Facetimen met je vriendin

- even je werkmail checken

- siësta

- een pot kraken

- een vodka Martini drinken tijdens Island in the sun

Of doe een James Bondje en pak de "Hop-on Hop-off tank".

's Avonds kun je kiezen tussen Opera, Ballet of Bar. Kaarten beginnen vanaf 45 euro. De VIP loges zijn net wat duurder.

World famous ballet in Sint Petersburg.
World famous opera in Sint Petersburg.

World famous bar in Sint Petersburg.

#Faberge #Hermitage #Kraken

You Might Also Like: